Stel zelf een doos samen

Gratis verzending vanaf 12 flessen

Bewaren

Hoe bewaar ik wijn? Wat is de beste wijze om wijn te bewaren? Hoe lang kun je wijn bewaren? Wijnschatten is van mening dat elke wijn (welke door oa. druiven kan ontstaan) één van de mooiste producten is afkomstig uit onze natuur. Daarom dient er zorgvuldig met dit prachtige eindproduct omgegaan te worden waarbij het bewaren van wijn één van de belangrijkste aspecten is.

Hierbij willen wij u een aantal handige bewaartips aanreiken:

-          Bewaar wijn het liefste op een temperatuur van ongeveer 12℃ Veel mensen denken dat de bewaartemperatuur niet belangrijk is aangezien de serveertemperatuur veelal anders is. Bijvoorbeeld volle rode wijnen kunnen het beste geconsumeerd worden op een temperatuur van 17℃. Toch is het gebleken dat de beste temperatuur om wijnen te bewaren rond de 12℃ ligt.

-           Bewaar wijnen met kurk altijd liggend zodat de kurk niet de kans krijgt om uit te drogen. Dit zorgt ervoor dat er minder kans op oxidatie ontstaat.

-          Bewaar geen etenswaren met sterke geuren in dezelfde ruimte waar u uw wijnen bewaard.

-          En tot slot voor de gene die een wijnrekje met flessen in bijvoorbeeld de woonkamer heeft staan: verplaats de wijnen indien mogelijk naar een meer geschiktere ruimte. Velen onder ons vinden het zeer decoratief lijken om een wijnrek met wijnen in het woonhuis te hebben staan, wat ook zeer zeker zo is. Echter, in de meeste gevallen zijn de gemiddelde temperaturen en temperatuurswisselingen in deze ruimtes niet het meest optimaal om wijnen te bewaren.

Wijnschatten hoopt u hiermee enkele praktische en makkelijk uitvoerbare tips te hebben aangereikt om in het vervolg nog meer van de heerlijke Wijn(Schatten) te kunnen genieten.

Wijnschatten, uniek in Wijnbeleving

Bezig met laden...